Vylet do nemecka

No tak jsem zabrousil asi po nejake dobe na muj blog a uz je to mesic co jsem sem nic nenapsal. A to jsem puvodne chtel psat kazdy vikend.

Za ten mesic se toho moc stejne nestalo. Jedina zajimava vec byl muj vylet do Nemecka. Minuly vikend jsem se jel za Jarkou do Darmstadtu. Puvodne jsem myslel, ze nepojedu, protoze stale neni opravene auto. Moc jsem s tim nepocital. Kdyz jsem ale minuly tyden prijel v patek z prace, tak me Gilles rekl, ze mechanik me pujci jine auto, ktere bude schopne dojet tech 900 km. Takze jsem se narychlo zbalil a asi v 7h vecer vyrazil smer Deutschland. Bylo to docela pozde, planovana delka cesty 5h. Ale znate to, vzdycky je to dyl.
Cesta byla opravdu dlouha a jeste prselo a byla mlha. Do Darmstadtu jsem dorazil asi pulhodiny po pulnoci. Ale jeste nez jsem zacal hledat misto kam mam dojet, resil jsem problem, ktery nastal asi 20km pred Darmstadtaem - kontrolka benzinu. No hledal jsem bezninku a nikde nic, az pak najednou na druhe strane cesty. Tak jsem musel provest takovou krasou U-turn na svetelne krizovatce a hura do Aralky. Docela jsem si oddech. Uz jsem myslel, ze nekde uviznu 5 km od Darmstadtu :-)

Vesele bylo taky hledani koleji Karlsdorf. Na mape jsem si to nasel, a jako vzdy jsem si myslel - to je jednoduche, tam trefim. No chyba lavky. Dostal jsem se do bli
zkosti koleji asi tak na 1km, ale nemohl jsem je najit. S Jarkou sme se po telefonu hledali, kde ze vlastne jsme. Docela sranda, asi po pulhodine, jsme se nasli na jedne autobusove zastavce, kterou jsem po ceste videl. Takze nakonec jsem dorazil na misto asi neco po 1h :-)

V sobotu mela jarka narozeninovou party, tak jsme rano vyjeli nakoupit nejake jidlo. A taky, jsem koupil Jarce jako darek lustr, tak jsme jeste schaneli listu a drat, abych ho mohl nainstalovat. No vecer pak byla party. Prislo tam asi 20 lidi, zajimave ze z toho asi tak 6 francouzu :-) Takze jsem si procvicil i francouzstinu, v Nemecku :D Party byla super. Na tech kolejich to tam opravdu zije. Jeste byla vecer jedna party. Tak sme pak na chvili pokracovali tam :-)

V nedli me Jarka provedla Darmstadtem. Je to fakt hezke mestecko. Neni moc velke, a je tam hodne zelene. A sami studenti. Ma asi 100 000 obyvatel, z toho 30 000 studentu. Zajimava je taky mistni univerzita Technische Universität Darmstadt. Ma budovi
doslova vsude po meste a v centru je to proste jen univerzia. Je uplne vsude. Doknoce i maly zamecek v centru patri TU :D
Vikend byl uplne super, moc jsem si ho uzil. Bohuzel v pondeli me cekala opet prace. Puvodne jsem chtel jet domu uz v nedeli vecer, ale tak se me tam libilo, ze jsem jel az v pondeli ve 2h rano a primo do worku :) To bylo docela narocne pondeli :-)

No jinak s autem do dneska stale nemam zadne zpravy. Mechanik stale
slibuje a nic. Tak aspon mam to nahradni auto, z kterym uz muzu pripadne delat i nejaky ten vylet. Ale uz bych rad mel svoje auticko.
Dneska jsem si na obed aspon pro zvednuti nalady uvaril dobry obed
- pstrosi vejce s bramborovou kasi a s syrovou omackou. Mnam. uplne jsem se prejed.





2 commentaires:

Ondra Maca a dit…

S tim hledanim mivam podobny problem, clovek si to najde na mape, vypada to lehce a pak v realu tam jezdi jak idiot... v praci jsem ted parkrat jel s GPS navigaci a musim uznat, ze to je sakra dobra vecicka :)

datoux a dit…

Jo ta GPSka by se fakt hodila. Ikdyz tam nevim jestli by me pomohla. Ten vjezd k tem kolejim vypadal jak nejaka brana k rodinemu domku. To by me vubec nenapadlo, ze by to tam mohlo byt :-)

Enregistrer un commentaire